HRVATSKI HOKEJAŠI U ELITNOJ DIVIZIJI

Finale doigravanja divizije I svjetskog prvenstva u hokeju na koturaljkama, nije bila za one slabijeg srca, odnosno bila je predinfarktna, gdje je hrvatska reprezentacija u produžetku svladala Australiju s 5:4 i ušla u najviši razred svjetskog hokeja na koturaljkama u kojem nastupa osam najboljih reprezentacija a redom to su Kanada, Češka, Finska, Njemačka, Slovačka, Švedska te USA.

Nakon samo dvije minute, naši dečki dolaze do vodstva, no protivnik je tik pred završetak prve četvrtine uspio poravnati. U drugom dijelu dvoboja hrvati dominiraju igrom no završnica četvrtine ponovo pripada Australcima koji su iskoristili jednu od rijetkih prilika i poveli. Početkom treće četvrtine Hrvatska izjednačuje, a nekoliko minuta kasnije obje momčadi postižu po jedan zgoditak. Pred kraj treće četvrtine Hrvatska je ponovo u prednosti. Australija je izjednačila na početku četvrte četvrtine poslije čega su obje reprezentacije čekale pogeršku onih drugih. Do kraja zadnje četvrtine, rezultat je ostao poravnat te se otišlo u produžetke. Nakon samo osam sekundi igre u produžetku, najstariji i najiskusniji među našim dečkima, Igor Jačmenjak - Đebo, preuzima pak i u solo prodoru pogđa mrežu iza leđa Jamesa i tim pogotkom Hrvatska osvaja zlato i promociju u divizuju više.

Nakon ovog uspjeha hokeja na koturaljkama, biti će zanimljivo vidjeti kako će se matični savez sada ponijeti i ponašati prema reprezentaciji koja je postigla rezultat kakav kolege s leda nisu i pitanje je da li će uopće ostvariti ovako nešto.

Hrvatska - Australija 5:4 (1:1, 0:1, 3:1, 0:1, 1:0) PP

Tampere, Dvorana Hakametsa, 11.7.2015.
Gledatelja: 317
Suci: Prchal i Wurtherle

Strijelci:

1:0 HRV Tadić (Trstenjak, Miličić) 2'
1:1 AUS Best (Collins) 12'
1:2 AUS Gavin (Cleland, Jeffries) 21'
2:2 HRV Janković (Jačmenjak) 26'
2:3 AUS Jones (Best, Collins) 29'
3:3 HRV Miličić (Kopajtić, Novotny) 29'
4:3 HRV Vedlin (Jačmenjak) 35'
4:4 AUS St. Clair (Todd, Haynes) 37'
5:4 HRV Jačmenjak 49'

Udarci na gol:

Hrvatska 29
Australija 23

Isključenja:

Hrvatska 2 kazne
Australija 3 kazne

 

Hrvatska: Tomljenović, Filipec - Vedlin, Šilović, Janković, Jačmenjak - Tadić, Trstenjak, Novak, Čunko - Srketić, Kopajtić, Miličić, Novotny - Vujinović, Brenčun. Izbornik: Sertić

Australija: James, Glass - Collins, Fitzgerald, Jones, Best - Todd, Haynes, St. Clair, Gavin - Cleland, Jeffries, Turner, Bremner - McKay. Izbornik: Philps

 

Članarina

Poštovani članovi i roditelji molimo vas da  članarine uplaćujete na račun kluba:
Raiffeisen BANK HR2924840081106740824

Članarina za sezonu 2017./2018. godinu iznosi 300,00 kn mjesečno.

>>PRISTUPNICA ZA NOVE ČLANOVE <<